Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
ZİYARET GÜNLÜĞÜ

ziyaret turları tamamlanıyor

 ZİYARETLERDE SONA YAKLAŞIRKEN

İki yıldır devam eden ziyaretlerimizde köylülerimizin çoğunluğuna gidildi. Muhakkak müsait olmayan, evde olmayan veya başka maruzatlarından dolayı ziyaret edilemeyen köylülerimiz olabilir. Onlarada zamanla gidilecek. Ve Allah’ın bir emri olan Sila-i Rahim ibadetinide sadece eş-dost arkadaş sınırlarında değil bütün köylülerimiz üzerinde icra etmenin huzurunuda yaşıyor derneğimiz. Yine bu kapsamda 12 Şubat Cuma günü kalabalık bir ekiple çok sayıda haneye gidildi.

 

Derneğimiz gençleri bir araya toplamayı, onları yanlış yola sevketmemeyi, köylülerimizi gözetlemeyi ve ziyaret etmeyi üzerinde bir vebal olarak gördü. Peki amaç ne?

 

Amaç yeryüzü üzerindeki şeytanın bir misyonunun olduğunu hatırlatmak ve müslümanıda İslam prensibi üzerine yaşamaya sevketmek. Şeytanın insan nefsini yönlendirmesindeki prensibi onu işlediği ve normal olarak gördüğü bir günahtan daha ileri bir günaha terfi ettirmesidir. Terfi edilen günahta normal göründükten sonra daha büyük bir günaha terfi sözkonusu olacaktır. Ve bu böyle gidecektir.Dinimizdeki prensip ise kötülük ve günahtan önce kötülüğe vesile olacak durum ve davranışlar yasaklanmıştır ki durum nihayete ermesin. İşte derneğimizin misyonuda burada başlamaktadır.

 

Derneğimiz köylülerimizin birbiriyle irtibatta olmasını, sıkıntılara cürümü nispetince çareler bulmaya çalışan ve hepsinden önce Allah rızası temeli üzerine kurulmuş olan bir dernektir. Tabi bu demek değildir ki, bu kadar millete hitap edecek kapsama ulaşmış bir derneğin her hangi bir etkinlik icra etmemesi bir vebaldir.  Ancak bu etkinlikleride geleneklerimize uygun, geleneklerimizde zaten islamla yoğrulduğundan dolayı islama uygun şekilde yapmamakta bir vebaldir. Derneğimizin bu sorumlulukları üzerinde hissederek hareket ettiğinden şüphemiz yoktur. Köylüler olarakta şunu unutmayalım ki;  Allah-u tealanın kızacağı durumlarda, insanların rızası aranırsa, Allah o kişinin işini insanlara bırakır.

 

SELAMETLE


14.02.2016

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.