Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
Müjde

artık bizimde bir adresimiz var...!

 Müjde Artık Bizimde Bir Adresimiz Var…

Muhterem köylülerim ve değerli dostlar, bundan böyle Konya’nın göbeği (Zafer Meydanı) ‘nda toplanacağımız bir adresimiz oldu. Bütün Armutlu Köylülerimize hayırlı olsun.
Buna neden ihtiyaç vardı ve neden yaptık?
 
    Değerli köylülerim, derneğimiz kurulup faaliyete geçeli tam 26 sene oldu. Bunca yıldan beri toplanıp dertleşeceğimiz,  yapacağımız faaliyetleri istişare edeceğimiz belli bir adresimiz ve mekânımız olmadı. Oysa biz Konya’da ikamet eden Armutlu köylüleri hane olarak1000 haneyi ve nüfus olarak da 4000 leri aşmış büyük bir kitleyiz. Bu kitle az bir kitle değildir. Bu gün için yüzlerce mezun olanlar hariç 107 tane üniversitede okuyan öğrencilerimiz var. İlim ve irfan yolunda ilerleyen bizim muadilimiz bir köy yok. Yaptığımız faaliyetleri çevremizdeki köyler ve Konya’daki dernekler hayranlıkla takip etmektedirler. Yani bizim klasmanımızdaki köyler ve dernekler öncülük ettiğimiz için bizi model almaktadırlar.
E, bize de bu yakışırdı zaten. Zira önder/model olmak her kişi ve kurumun harcı değildir. Allah’ın lütfu keremi ve sizlerin himmet ve desteğiyle derneğimiz bundan sonra da model olmaya, ilim ve irfan koşusunda hep önde olacaktır. İşte her zaman önde olmak, hizmetlerimizi daha profesyonel yapabilme adına kurumsallaşmak gerekiyordu; onun için de bir mekâna ihtiyacımız vardı.  O yüzden dernek binamızı açmış bulunuyoruz. Dernek binamızı tutarken köylülerimizin (Konya’nın her yerinden gecede gündüzde bir tek otobüsle) ulaşımını göz önünde bulundurarak Zafer Meydanını seçtik. Ağırlıklı olarak derneğimizin faaliyet alanı eğitim ve kültürdür. Zafer alanı ise dershanelerin ve kültür derneklerinin merkezidir.
 
     Derneğimiz 7 den 70 e herkese açıktır. Köylülerimizin yararına ne varsa ne yapabileceksek burada istişare edip burada karar vererek daha iyi hizmetler vermeyi planlıyoruz. Bunun yanında gerek lise öğrencilerimize, gerek üniversitede okuyan öğrencilerimizle toplantılar yapıp donanımlı ve başarılı yetişmeleri için öğretmenlerimizle beraber rehberlik etmek istiyoruz. Maksat ailesine, köylülerine ve millete önderlik/rehberlik yapacak nesiller yetiştirmek. Bundan daha hayırlı bir hizmetin olacağına inanıyorum. Çünkü C. Allah Furkan suresi 74. Ayetinde şöyle buyuruyor: (Onlar): “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder (lider) eyle” diye dua edenlerdir.” 
Evet, Allah’tan sakınanlara önder olmak, lider olmak hem dua hem de eğitimle olur. Eğitim ise sokakta olmaz. Yukarda da belirttiğim gibi maksadımız ailemize, çevremize ve insanlığa önderlik edecek nesillerimizi eğitmektir.
Sevgili dostlar, dernek faaliyetlerimiz hakkında detayları sonraki yazımıza bırakarak daha fazla sözü uzatmak istemiyorum. 
Son söz olarak diyorum ki: Konya’nın göbeğinde dalgalanan Armutlunun bayrağını yere indirmeyelim. O bayrağın altında toplanarak; potansiyelimizi ve enerjimizi daha verimli hale getirmek için gelin dertlerimizi konuşalım. Çocuklarımıza rehberlik ederek Allah’ın rızasına ermeye çalışalım.
Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.
                                                                                                       Ali İhsan BÜTÜNER
                                                                                                           Dernek başkanı
 
 
 
 
Not: Derneğimiz: Zafer deki Tramvay durağının yanındaki büfenin karşısı, İhtiyaç Akademi Dershanesi ile bitişik. Resmi Adresi ise şöyledir: İhsaniye Mahallesi Bey hekim Sok. Taçoylar Ap. 6/2 Selçuklu
 
 
 

27.10.2014

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

MEHMET DEMİREL 03.12.2014 15:12:28
çook çook memnun oldum ALLAH sebep olan maddi ve manevi herkonuda yadımı olan köylülerimize canı yürekten teşekkür eder sağlık ve esenlikler dilerim

 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.