Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
DOĞU ANADOLU ARMUTLULULARI AĞIRLADI

yoğun bir gezi ile ülkenin en tarihi yerleri gezildi.

    Armutlu GençliK Konseyimizin hazırladığı programla Üniversiteli ve Liseli öğrenciler 20-22 Ağustos tarihleri arasında sırasıyla Urfa-Viranşehir, Mardin, Mardin-Midayt, Batman-Hasankeyf, Diyarbakır ve Urfa Merkez gezisi yapıldı. Bay-bayan öğrencilerin katılımıyla yapılan program 3 gece 2 gündüz sürdü Diyarbakırda konaklayan köylüler, otobüste muhabbet ederek keyifli yolculuklar yaşadı. 

   Viranşehide Eyup peygamberi makamını ziyaret eden köylüler açık alanda kahvaltının tadını çıkardı. Mardin ve Midyat gezisiyle devam eden programda taştan evleri farklı din ve mezhepleri, tarihi cami, medreseler gezildi. Hasankeyftede tarii ve doğal güzellikleri gören köylüler alışverişinde keyfini çıkardı. En çok etkilenen yerlerde biriside Hasankeyf oldu. Diyarbakırda konaklamanın ardından tarihi Ulu camii, 27 sahabi, surlar, ve çarşı, kervansaray gibi önemli yerler görüldü.

  Gezimizin son durağında Urfaya yer verilirken köylü öğrenciler Urfa ve Balıkgöle hayran kaldı. En güzel yerler gezildikten sonra dönüş yolculuğumuza başlayarak sabahın ilk ışıklarında Konya'ya geri döndük. 

   Öğrenci Gençlik Konseyi olarak gezinin her safhasında bizle ilgilenen herkese teşekkür ederiz. Başta dernek yönetimimiz olmak üzere Eğitim Komisyonunda bulunan ve aramızda olmamasına ragmen gezinin her safhasında bize konyadan destek veren Fahri Doğan hocamıza, gezide bize her türlü yardımlarıyla rehberlik yapan Musa Şahin ve Yılmaz Bacaklı hocalarımıza teşekkür ederiz.


01.09.2014

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.