Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
DEDE DAĞI ARTIK HER RAMAZANDA BİRLİKTELİĞİMİZE ŞAHİTLİK EDECEK

armutlu köyü iftarı yapıldı, gelenekselleştirilmesine karar verildi.

      Armutlu Köyü İftarla buluştu Ramazan gönüllü köyümüz birlik olmanın aynı sofrada oruç açmanın kıymetini yaşadılar. Muhtar yönetimimizin hazırlamış olduğu Armutlu Köyü İftar Programı 27 Haziran Cumartesi günü Okul Bahçesinde bay, bayan köylülerimizin, konyadan ve köyden katılan davetlilerimizle yapıldı.

    Köyümüzde ilk defa toplu şekilde iftar eden köylüler hayırseverlerin bağışladığı kurbanlarla hazırlanan geleneksel etli pilav yemeğiyle sofralarda buluştu. Azık karışma geleneğinide sürdüren köylüler getirdikleri yemeklerle sofraları bereketlendidiler.

    Dernek yönetimimizinde tam kadro katılım sağladığı programda önceden sergiler serildi, ışıklandırmalar hazırlandı. Çocuklarımıza balonlar dağıtıldı. Köylüler iftar öncesi yerlerini aldı. Kuranı kerim tilavetiyle başlayan program Muhtarımızın ve Dernek Başknımızın Selamlama konuşması ile devam etti. Bozkır müftüsününde katıldığı programda davetlilere konuşma yaptı. Hep birlikte edilen iftarın ardından çay ikramı ve köy meyveleride ikram edildi. Aşağı Camiye teravih namazı için geçen köylüler yeni minaresiyle birlikte saf tutmanın maneviyatını yaşarken, okunan ilahilerde geceye renk kattı. Cami çıkışı bayram günü gibi dizilerek saf tutatn köylüler günün sonunda Gönüllerin herşeyden daha çok doyduğunu söylediler.

   Değerlendirme toplantısı için toplanan Muhtar ve Dernek Yönetimine köylüler eşlik etti ve iftarın güzellikleri konuşuldu, bir dahaki yıla tekrar yapılarak gelenkeselleştirileceği kararlaştıtıldı.


29.06.2015

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.