Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
ÇAT KAPI İFTAR VAKTİ

armutlu nevalesi yanında iftar ziyaretlerinede başladı

 Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yapılan iyiliklerin 700 kata kadar yazıldığı bu mübarek ayda Allah’ın rızasını kazanmak için,herkesten hayır dua almak için ne yapılabilirdi? Armutlu Derneği yapılması gerekenin en iyisini ve ilkini yapmış oldu. Neydi yapılan?

Armutlu Köyü etkinliklerini kendine görev atfeden arkadaşlarımız bu hafta 30 haneye çat kapı iftar ziyareti gerçekleştirdi. Gidilecek yerler belirlendi.Nevaleler hazırlandı.Yemekler bohçaya sarıldı.Gaye gerçekleştirilmek üzere evlere varıldı.Karşılama farklıydı.Gidenlerin elindeki tencere ve bohçaları gören ev sahipleri ne yapacaklarının şaşkınlığı içinde misafirlerini içeri aldılar ve iftar edildi.İlk defa böyle bir şey yaşadıklarını söyleyen ev sahipleri memnuniyetlerini dile getirmek için defalarca Allah Razı Olsun dediler.  Bebeği,genci,yaşlısı,maduru uğurlamak için taa dışarıya kadar çıktılar.

Herkesin kendi içinde ayrı bir dünyası vardı. Her aile bir ülke, her birey bir şehirdi. Herkesin içinde kopan fırtınalar farklı. Ya sevinç çığlıkları, ya hüzün dalgaları. Ama samimice paylaşacak bir dost,akraba,arkadaş veya köylü. Önüne geçilemeyen bireysel hayatta bu mümkünmü acaba? Armutlu Derneği ve Köylülerimizle inşallah bu mümkün oldu.

Devlet büyüklerinin veya ön planda duran kişilerin çat kapı iftar ziyaretleri olağan bir etkinlik gibi aslında. Armutlu iftar ziyarteleride sıradan bir etkinlik gibi gelecek dışdan bakışta. Ama çat kapı iftar ziyaretindeki o ortamın, o huzurun idrakine  ancak ziyaret edenler ve edilenler varabilir.Bu etkinliği haber yapmamızda amaç, etkinliğin haberinden ziyade teşvikidir.

Son olarak Dernek Başkanımız Sayın Musa Şahin’in  bir tavsiye ve hatırlatması. ‘’Etkinliklerimiz saman alevi gibi olmasın’’.Evet. Etkinliklerin sıklığından ziyade istikrarı.

SELAMETLE


05.07.2015

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.