Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
ARMUTLULU'NUN EV ZİYARETLERİ

sizce ne kadar medeni

Yine bir Cuma akşamı. Ve yine bir ARMUTLU EV ZİYARETLERİ. Kaldığı yerden aynı ruhla devam ediyor. Günümüz haberleri hep şiddetle dolu iken, kardeş,akraba hatta baba-oğul kavgaları ve maalesef ölümle biten olaylar varken ARMUTLU da ev gezileri vardı, muhabbetler vardı.

Günümüz insanları o kadar bireysel,o kadar yalnız ve o kadar toplumdan uzakki. Ana-babası bile bir yabancı olmuş. Akrabalar en uzak kişiler. Hatta kendini bile tanıyamıyor ki, düşmanca kendi canına kastediyor.

Günümüz çağdaşlarına! göre toplumsallaşma ve sosyalleşme sinema,opera vs. yerlere giderek olurken ve aynı zamanda buralara gitmek bir kültür seviyesi ölçümü olurken, Armutlulu'ların Sila-i Rahim duygusuyla sosyalleşmesi, yüzüne bir maske takmadan karşısındakinin haliyle hallenmesi ve etkinliklerini bu çizgi üzerinde istikrarla devam ettirmesi kelimelerin ifade edeceği bir durum değildir. Kısaca toplumsal kenetlenme; gösterişsiz samimi duyguların ortaya çıkması ve parayla değil ruhla olan bir birlikteliktir. Sizce kim medeni?

SELAMETLE


14.11.2015

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.