Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
ARMUTLULU ÖĞRENCİLERDEN

eğitim için en anlamlı video mesaj

 Eğitim gelişmişliktir. Eğitim dirayettir. Eğitim ivmedir. Ne yapacağını bilmek, akılla,inançla,dürüstlükle ve cesaretle davranmaktır. Kendine, milletine, dinine, masuma ve mazluma sahip çıkma ve savunma sanatıdır.   Eğitim gereksiz gelenekçilerimizin -ülkeyi senmi kurtaracaksın- sözüne -Gelin,birlikte kurtaralım- diyebilmektir. Kısacası eğitim insana hak ettiği değeri vermek ve birlikte büyüyebilmek, zorlukları birlikte aşabilmektir.

Eğitimsizlik en basit olarak oturup kalkmayı bile bilmemektir. Toplum içinde nasıl davranılacağından bile bi-haber olmaktır. Boş zamanlarını boş olarak geçirmekten rahatsız olmamaktır.

Geçmişlerde kendini savunma ve ifade etme şekli bilek gücü iken şu anda KALEM gücüdür. Savunma silahla olan bir eylem değil eğitim ve eğitimini doğru yönde kullanabilme eylemidir. Teknoloji, saygı, anlaşılabilirlik, fayda ve daha benzer birçok kavram eğitimle ulaşılabilecek unsurlardır.

Bu bağlamda köyümüz İlköğretim okulu öğrencilerinin Ve Müdürümüz Sayın Durmuş Atalay Bey'in Büyükten küçüğe herkesin ders çıkarması gereken, özverili bir video ile eğitimin önemini anlatması gerçekten takdire şayan bir durum. Başta müdürümüz olmak üzere öğretmenimiz ve çocuklara bu başarılı ve ders verici performanslarından dolayı teşekkür eder, video da oynadıkları gibi yaşamalarını dileriz.

 

SELAMETLE


11.01.2016

ARMUTLULU ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM İÇİN MÜCADELESİ
Mücadele - Kısa Film

Mücadele - Kısa FilmArmutlu İlköğretim Okulu Konya/Bozkır

Posted by Konya on 10 Ocak 2016 Pazar



Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Kemal Özer 14.01.2016 14:34:20
Delikanlıların gayret ve girişimi takdire şayan ve bir yeteneğin göstergesi. Lakin burada temel bir sorun var. Çocukların böyle bir kastı olmasa da köylü olmak küçümseniyor. Şehre ve memurluğa özenti var. Herkes şehre gider, okursa ve memur olursa bu hayat yaşanır mı? Bu toprak öksüz veyetim kalmaz mı? Bir çoban hayvanlardan bir veterinerden daha iyi anlar. Bir köylü tarımı ziraat mühendisinden daha iyi bilir. Okumuşlar doğruluğu tartışmalı kitabi bilgileri ezberlerler. Yanlış bile olsa doğru zanneder. Oysa bir köylü hikmetli bilginin ve tecrübenin yegâne sahibidir. Köylülük insanlığın sığınacağı ve geleceğini kurtaracak tek kaledir. Buna sahip çıkmalı. Herkesi okutmak insanlığın kuyusunu kazmaktır. Okumak diploma sahibi olmak olarak algılanıyor. Esas olan diploma sahibi olmak değil, hayatın hakkını vermektir. Bu çocuklara hayatın hakkın vermeyi öğretmek lazım. Yaşlılar kaybolan değerli haslet, meslek ve bilgiyi çocuklara aktarması lazım. Tavuk yetiştirmeyen, koyun keçi beslemeyen, ata binmeyen, kola içen, şehirden beslenen, ekmek yapmayan tarlasına zehir kusan köylü köylü değil, hikmeti ve geleceğini kaybetmiş çaresizlerdir. Ben o köyde yaşadığımda hiç kimse kanser olmazdı. Peki, şimdi gencecik çocuklar delikanlılar neden kanser hiç düşündünüz mü?

 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.