Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
ARMUTLU ŞENLİĞİ = BÜYÜK KATILIM BÜYÜK COŞKU

sılada rahim, yanımda köylüm, toprağımda rahmet var

     Bahar Şenliğimiz 8 Haziran Pazar günü yoğun ve coşkulu kalabalık ve sılaya şenliğine özlem duyan köylüler bizlere yarenlik eden hemşerilerle yapıldı. 

    Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin hazırlamış olduğu programda hazırlıklar haftalar öncesinde başlamış, şenlik günüde erken saatte tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. İlk olarak İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Selamlama konuşmalarına geçilen programda ilk olarak ev sahibi çiçeği burnunda muhtarımız Kamil Hasyılmaz köylülere katılımlarından ötürü teşekkür ederek, herkesi selamladı. Muhtarın ardından dernek adına konuşma yapan Mehmet Önge köylülerin birliğine ve bu şenlikler vesilesiyle oluşan güzel tabloya urgu yaptı. 

   Recep Öğütcünün kendi kaleminden köy adına yazıp okuduğu şiir köylüleri yine farklı iklime götürdü. Bu şenlikte birde ilk yaşandı. Köyümüze Mehteran takımı getirildi. Osmanlı marşlarıyla karşılaşan köylüler şakınlığını gizleyemezken, her türk evladı gibi o müzikler göğüsleri kabartıp, Armutluları cenk meydab-nındaymış gibi hissettirdi. 

   Programın en eğlenceli kısmı ise oyunlar oldu. Çocukların balon patlatmaca oyunu ilk defa olmasıylada dikkat çekti ve jkıyasıya bir yarış yaşandı. Geleneksel hale gelen genç ihtiyarlar mendil kapmaca oyunu, yakar top, Konyada ve Köydeki Armutluları karşı karşıya getiren Halat çekme yarışı, herkesi güldürmeyi başardı. 

   Yemek ikramıyla devam eden programda hanımlar ve erkekler ayrı ayrı doyasıyla köy düğün plavının lezzetini yaşadılar. Çay ikramıda yapılan köylüler uzun zamandır görüşemenin hasretliğiyle unutulmaz bir gün yaşadı. Yağmurunda yağmasıyla program sona erdi. 

   Ameliyatından ötürü Şenliğe katılamayan Dernek Başkanımız Ali İhsan Bütüner'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve şenlik dönüşü kaza yapan Musa Acar ve ailesinede acil şifalar dileriz.

   Şenliğimize katılan köylülere, ev sahipliği yapan Armutlulara, en güzel şekilde bizleri ağırlayan Muhtar yönetimimize, Armutlu Gençlik Konseyimize, Meram Belediyesine, Kontv'ye, Armutlu 70'ler gurubuna, dernek yöneticilerimize teşekkür eder, bir dahaki şenlikte buluşmayı temenni ederiz.


10.06.2014

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

erdem çimen 12.06.2014 18:15:40
emeği olan herkesten ALLAH razı olsun nice şenliklere

MUSTAFA GÖÇAY 16.06.2014 23:19:40
Herkese merhaba"Herşey güzeldi.Şenlikte emeği geçen herkezden Allah razı olsun.

 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.