Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
5. Gençlik Gecesi Yapıldı.

armutlular geleneği bozmadı.

      Bu yıl 5. düzenlediğimiz Gençlik Gecesi 02.09.2014 tarihinde yapıldı. Katılımın yoğun olduğu programda Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu her zamanki gibi yine doluydu.

     Sunuculuğunu Fatma ÇOBAN ve Mustafa Sami GÜLEL'in yaptığı program, sözlerin en güzeli Allah kelamı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetini yapan Okan SEZER kulakların pasını silerek gönülleri ferahlattı. Dernek başkanımız Ali İhsan BÜTÜNER ve Öğrenci-Gençlik Konseyi başkanı Kerim İŞLER'in konuşmalarının ardından Mehmet BÜTÜNER ve Ali BÜTÜNER'in hazırladığı  "Turist Armutlular" isimli kısa film izlendi. Mevlana Müzesine gelen turistlerin şivemizle konuşma çabaları misafirleri güldürdü. 

    Grup Hoşsada ekibi "Armutlum Benim" isimli ezgiyi seslendirerek kulakların pasını sildi. Ezgiden sonra Fatmanur GONCA Gençlik adına ve günü anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.Daha sonra Erhan ÇELİK'in hazırladığı sinevizyonda 2013 Gençlik Gecesinden ve 2013 yılında yaptığımız etkinliklerden kareler izlendi.  

     Aleyna BAŞ'ın seslendirdiği naatın ardından Armutlu Derneği Çocuk Kulübü'nden büyüklerini örnek alarak sahneye çıkan minikler ilahi dinletisinde bulundu.  Daha sonra sahneye tekrar gelen Armutlu Hoşsada ekibi okudukları ilahi ve ezgilerle tekrardan gönülleri fethetti. Eğitim Komisyonumuzdan Musa ŞAHİN kısa hatırlatmalarda bulundu. Musa ŞAHİN hocamız sahneyi terkederken sahneye gelen "Topal Meymet Alı Dayımız"  Musa Hocamıza plaket takdim ederken eğlenceli dakikalar yaşandı.

     Recep ÖĞÜTÇÜ' nün yazdığı "Gurbetçiyiz Biz" şiirini ise Hasibe Nur CEYLAN ve Fatma İŞLER beraber seslendirdi. Şiirin ardından derneğimize yardım eden hayırsever işadamlarımız Ali DURAK ve Ali ATAMAN'a ayrıca Öğrenci Gençlik Konseyimizden Okan SEZER'e plaket takdim edildi. Ali İhsan BÜTÜNER'in yazdığı "Bir Yiğit Gurbete Gitse" isimli tiyatro sahnelenirken ilk başlarda gülen yüzler son sahnede hüzne boğuldu.

     Bir Öğrenci-Gençlik gecesinin sonuna gelindiğinde ise tiyatro ekibi ve görev alan diğer tüm arkadaşlar konuklarımıza selam vererek bitirdi. Bizleri yalnız bırakmayan tüm köylülerimize teşekkür ediyoruz.


10.02.2014

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.