Ana Sayfa Köyümüz Köylülerimiz Şiirler - Yazılar Galeri Rehber Basında Biz Yönetimimiz İletişim
4.ARMUTLU EV ZİYARETLERİ

yine muhteşemdi

Hısım akrabayı ziyaret etmenin, akrabanın kusurlarını affetmenin, onlarla görüşmenin, alakayı devam ettirmenin sila-i rahim olduğunu  ve bunun bir tavsiyeden öte Allah (c.c)ın bir emri olduğunu .......

         “Şüphesiz Allah adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder. Hayâsızlığı, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” (Nahl, 90)

Her Cuma günü bu ayeti duyarız. Cuma hutbesinden sonra imam okur. Peki hayatımızda ne kadar tatbik ediyoruz? Hiç sordukmu kendimize?

Yakınlara yardım ve iyilikte bulunmak bir emirdir. Sila-i Rahim de bir yardım ve iyiliktir. Çünkü bu tür ziyaretler gerçekleşmedikçe kişilerin iç dünyalarından, sıkıntı ve mutluluklarından nasıl haberdar oluruz?

ARMUTLU EV ZİYARETLERİ’nin dördüncüsünüde 20 Mart 2015 Cuma akşamı tamamlamış olduk.Öyle güzel fikirler öyle güzel sohbetler oluyor ki. İnsan şimdiye kadar neden böyle bir şey yapmadık diye hayıflanıyor. Hatta bu ziyaretlere canlı olarak şahit olunması ve o ortamı tatmaları açısından her ekibe yönetim dışından her hafta değişmek kaydı ile bir gönüllü ziyaretçi eklenmesi bile aklımdan geçmedi değil.

Dernek olarak yaptığımız bu ziyaretler sadece bir faaliyet olarak algılanmamalı. Ekiplerimizin ziyaretlerine samimiyetlerinide eklediklerine hepimiz şahidiz. Bu ne bir kibirdir,ne bir grur. Sadece sila-i rahim duygusuyla ahlaklanmak, sila-i rahim duygusunu canlandırmak, akrabalar ve yakınların üzerimizdeki hakkından emin olmak,emri yerine getirmek, kendimize daha yakın akraba edindiğimiz laptoplardan, tabletlerden vs.lerden çok daha canlı kişilerin varlığından haberdar olmaktır.

SELAMETLE


21.03.2015

Yorum Yaz
İsim Soyisim :
Yorumunuz :

Bu habere ilk yorumu siz yapın...
 
Copyright © 2012 Konya Bozkır Armutlu Köyü.